Kloveniersburgwal

Kenmerken

  • 0
     m2

  • € 

    25
    per maand

Omschrijving

Het betreft een historisch pand aan de Kloveniersburgwal. In de 17e eeuw ontworpen door de bekende Amsterdamse architect Philips Vingboons in opdracht van Joan Poppen, zoon van drievoudig oud burgemeester Jacob Poppen. Het Poppenhuis is gebouwd volgens de Korintische orde van Vignola, de jongste van de 3 Griekse bouwstijlen onder de klassieke Zuilenorde. Giacomo Barozzi da Vignola is een renommeerd architectenboek uit de 16e eeuw, waar veel huizen op gebaseerd zijn. De Gulden Steur werd gebouwd is 1601, waarna het later plaats moest maken voor het Poppenhuis van Joan Poppen in 1642. Op 25 juli 1970 is het ingeschreven in het monumentenregister en vandaag de dag staat het pand bekend al het Vincentiushuis.

Omgeving
Het object ligt centraal gelegen aan de Kloveniersburgwal, tussen de Nieuwmarkt en de Amstel. Rembrandplein en het Damrak liggen om de hoek.

Bereikbaarheid
Het pand is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde tramhaltes zijn de Dam en het Muntplein met trams 14, 16, 17, 24. Ook bussen 355, 357, 359, 361, 363 stoppen bij deze haltes. Bij de metrostations Waterlooplein en Nieuwmarkt stoppen 51, 53 en 54.
Vanaf het Centraal Station is het 14min lopen naar de Kloveniersburgwal 95.

Vloeroppervlak:
Een kantoorruimte van 44 m² en 12 m² op de derde verdieping.

Oplevering
De ruimte worden opgeleverd in huidige staat. - oplevering in overleg.

Huurprijs
€ 250,- per m² jaar.

Huurbetaling
Per maand vooruit.

Huurtermijn
Huurtermijn in overleg.

Bestemming
Gemengde doeleinden zoals kantoren, detailhandel, consument verzorgende dienstverlening. Bestemmingsplan: Nieuwmarkt.

Servicekosten
Servicekosten bedragen €25 per maand; op basis van voorschot met na-calculatie.

Parkeren
Betaald aan de openbare weg.

B.T.W.
Huurder verklaart dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien huurder op enig moment niet meer aan dit criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Huurindexatie
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van één kwartaalbetaling.

Courtage
Mocht door bemiddeling van makelaarskantoor Hoen Makelaars B.V. een transactie tot stand komen, zult u ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

Huurcontract
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ-model, feburari 2015).

Foto's

Locatie