Verkoopbegeleiding

Gratis verkoopadvies
Als u overweegt om uw huis of appartement te gaan verkopen wilt u natuurlijk weten wat een realistische waarde is van uw woning. Hoen Makelaars verzorgt graag een gratis verkoopadvies voor u zodat u een indicatie krijgt van de mogelijke verkoopprijs.

No Cure, No Pay
U kunt er voor kiezen om uw woning zelf te verkopen, maar daar komt meer bij kijken dan u denkt. Verkoopadvies en -begeleiding door een van onze makelaars scheelt u veel tijd en u weet zeker dat u de beste opbrengst voor uw huis realiseert. Het inschakelen van een makelaar verdient zichzelf zeker terug. Daarbij werken we op basis van “no cure, no pay", dus alleen als uw huis verkocht is betaalt u ons courtage. 

Als u meer wilt weten over onze diensten en tarieven neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons tijdens kantooruren op 020 - 305 44 44. Benieuwd wat anderen van ons vinden? Bekijk hier onze beoordelingen op Funda.

Wat kunt u van ons verwachten?
Allereerst maken we een uitgebreide inventarisatie van uw woning. Daaronder vallen ook zaken als de bouwkundige staat, de fundering, kadastrale informatie en de eigendomsakte. Op basis van onze ervaring in de markt en een vergelijkingsonderzoek bepalen we vervolgens in overleg met u de vraagprijs, de verwachte opbrengst en de verkoopstrategie. In deze fase vinden wij het belangrijk om de verwachtingen goed af te stemmen en het verkooptraject stap voor stap met u door te nemen.  Uiteraard krijg u vooraf een heldere offerte voor de kosten van de verkoop.

Een optimale presentatie
De eerste indruk van uw woning is allesbepalend voor de verkoop. Wij helpen u dan ook om uw woning zo goed mogelijk te presenteren. Met professionele foto’s, een aantrekkelijke omschrijving, duidelijke plattegronden en een mooie brochure. Het verkoop klaar maken van uw huis kan even een klus zijn, maar ook daar kunnen wij u bij helpen. Wij werken samen met een woonstylist die uw huis of appartement een "mini make over" kan geven als dat nodig is.

Laat de kopers maar komen
De volgende stap is het aanmelden van uw woning voor de verkoop. Wij zetten de woning te koop via de NVM, MVA, Funda en de website van Hoen en gebruiken ook social media zoals Facebook. Verder sturen we brochures naar makelaars in Amsterdam en potentiële klanten binnen ons netwerk.

Bezichtigingen wanneer u dat uitkomt
Wij begeleiden alle bezichtigingen en houden u op de hoogte van de voortgang en eventuele vragen.  U hoeft daar dus zelf niet bij aanwezig te zijn. De afspraken worden uiteraard in overleg met u gemaakt. Onze makelaars zijn flexibel en ook buiten kantoortijden en in het weekend beschikbaar, wat voor kopers handig is maar voor u misschien niet altijd wenselijk. In dat geval en als er veel belangstelling is kan het een goed idee zijn om een open huis te houden waarbij alle potentiële kopers op dezelfde dag langskomen.

Het eerste bod is binnen
Nu begint het spannendste deel, de onderhandelingen. Wij kennen het spel, hebben een realistische kijk op de markt en weten waar de ruimte zit. We doen er alles aan om voor u de beste verkoopprijs te realiseren. In overleg met u kijken we naar de biedingen en de voorwaarden van die biedingen en besluiten we met welke partij we in onderhandeling willen gaan.

De koopakte
Zodra er overeenstemming over koop is dan wordt bij een Amsterdamse notaris de koopakte opgemaakt. Vanzelfsprekend zijn wij daar met u bij aanwezig en zorgen wij dat alles op de juiste wijze wordt vastgelegd. Een paar weken of maanden na de koopakte volgt de dag van levering, de daadwerkelijke overdracht. Daarbij wordt de eindinspectie door ons uitgevoerd, de meterstanden worden door ons opgenomen, de akte van levering checken wij en wij begeleiden de levering bij de notaris. Dan is het tijd om afscheid te nemen van uw oude huis en een nieuw avontuur aan te gaan. Wij begeleiden u ook graag bij de aankoop van een nieuw "thuis"!