VvE Beheer

Waarom Hoen VvE Beheer?
Het besturen van een Vereniging van Eigenaars kost tijd en vereist specialistische kennis op administratief, financieel, technisch en juridisch gebied. Vaak is deze kennis onvoldoende aanwezig binnen de Vereniging en loont het om een deskundige partij in te schakelen. Andere redenen voor het uitbesteden van werkzaamheden zijn de onafhankelijkheid van een derde en het ontlasten van het bestuur. Hoen Vastgoedbeheer heeft jarenlange ervaring in VvE Beheer en is u graag van dienst!

Wij beschikken over een compleet en betaalbaar beheerconcept, speciaal ontwikkeld voor Verenigingen van Eigenaars, waarbij continuïteit en gemak voorop staan. Bij het aangaan van een beheerovereenkomst wordt op basis van individuele afspraken afgesproken welke werkzaamheden voor de Vereniging worden verricht. Deze werkzaamheden worden aangeboden tegen een vast vooraf overeengekomen tarief. U kunt hierbij denken aan:

  • Administratieve werkzaamheden
  • Financiële werkzaamheden
  • Technische werkzaamheden

Gezien de verscheidenheid van Verenigingen is het niet mogelijk om een standaardtarief aan te geven voor het beheer van Verenigingen. Het aantal appartementsrechten alsmede het gewenste dienstenpakket is hierbij richtinggevend. Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Vervolgens kunnen wij in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden bespreken.

Voor verdere informatie over VvE Beheer kunt u contact opnemen met Dhr. F. Marselis op 020-305 44 77 of via het contactformulier op deze pagina. 

Veelgestelde vragen

Als de eigenaar van een gebouw dat uit meerdere eenheden bestaat besluit die eenheden afzonderlijk te gaan verkopen, dan moet het gebouw gesplitst worden in appartementsrechten.
Als eigenaar van zo'n appartementsrecht, bent u automatisch van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Verenigd in de VvE, behartigt u samen met de overige eigenaren de gemeenschappelijke belangen in en rond het complex.

Als gevolg van de aankoop van een appartementsrecht wordt u van rechtswege automatisch lid van een VvE.

Het lidmaatschap is niet opzegbaar. Als u geen eigenaar meer bent van een appartementsrecht bent u ook geen lid meer van de VvE.

Wanneer er zelfstandig te verkopen of met hypotheek te bezwaren eenheden in een gebouw moeten komen, dan moet het gebouw gesplitst worden in appartementsrechten. Er volgt dan een splitsingstekening en een splitsingsakte waarin de afzonderlijke appartementsrechten met een cijfer worden aangeduid. Dit cijfer noem je een appartementsindex.

De verdeelsleutel geeft aan in welke mate de eigenaar van een appartementsrecht in de kosten van de VvE dient bij te dragen.

Alle appartementseigenaren moeten een aandeel in de door de VvE te maken kosten te betalen. Dit noem je de bijdrage aan de VvE (ook wel servicekosten genoemd). Deze moet maandelijks betaald worden.

Het is niet mogelijk om de maandelijkse bijdrage niet te betalen of tot verrekening met andere bedragen van de maandelijkse bijdrage over te gaan.

Overige vragen kunt u hier stellen.