Gratis waardebepaling

Het vaststellen van de waarde van uw woning kan op verschillende manieren en wordt vooral bepaald door het doel dat u heeft. Wanneer hebben we het over een waardebepaling en wanneer over een waardeverklaring of een taxatie?

Gratis waardebepaling
Als u overweegt om uw woning te koop te zetten en benieuwd bent naar de mogelijke verkoopopbrengst geven wij u vrijblijvend en gratis een waardebepaling voor uw woning. Daarmee heeft u een goed beeld van de actuele marktwaarde van uw woning. U kunt op basis van deze waardebepaling geen lening afsluiten. Dat kan alleen met een volledig en officieel taxatierapport. Maar voor een indruk van de verkoopwaarde van uw huis is een waardebepaling beslist een goed uitgangspunt. U ontvangt van deze waardebepaling geen schriftelijk document. Als u de bepaling van de waarde vastgelegd wilt hebben kunnen wij een schriftelijke waardeverklaring of taxatie voor u maken.

Waardeverklaring
Als u een schriftelijke opgave van de waarde wilt, maar geen uitgebreid taxatierapport nodig hebt kunt u een waardeverklaring laten opstellen. De kosten hiervan zijn aanzienlijk lager dan die van een taxatierapport. Het is handig vooraf goed na te gaan of dit document voor u voldoende is.

Taxatie
De taxatie is een officiële waardebepaling die volgens een standaard-rapport (het taxatierapport) wordt opgemaakt. U heeft een taxatierapport nodig als u een hypotheek aanvraagt, maar ook als u bezwaar wilt maken tegen de WOZ-waardering van uw woning, bij een boedelscheiding en in het kader van een aanslag erfbelasting. 
Eén van onze gecertificeerde taxateurs komt bij u langs en stelt de waarde van uw woning vast. Daarbij wordt met allerlei factoren rekening gehouden, zoals onder andere het type woning, de locatie, de grootte en ligging en de globale staat van onderhoud.

Wilt u meer informatie over deze diensten en de kosten hiervan dan kunt u ons bellen op 020 - 305 44 44 of reageren via het contactformulier.