Huurcontract

U huurt een woning via Hoen Vastgoedbeheer. Hieronder treft u een aantal veel gestelde vragen aan. Wilt u de  huur van uw woning opzeggen? Dat kan via het formulier “huur opzeggen”. Voor vragen over uw huurcontract kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Veelgestelde vragen

U kunt bij voorkeur bovenstaand formulier invullen. Eventueel kunt u ook uw huur opzeggen per (aangetekende) brief. Vermeldt hier wel graag de gegevens in die wij ook in het formulier vragen.

Over het algemeen is dat één kalendermaand, echter dit kan verschillen per contract. Raadpleeg hiervoor uw huurcontract. Een kalendermaand houdt in dat u vóór het eind van de maand de overeenkomst opzegt die dan eindigt op de laatste dag van de opvolgende maand. 

Dit is afhankelijk van wat er is afgesproken in uw huurcontract en kan voor bepaalde of onbepaalde tijd zijn. Raadpleeg hiervoor uw huurcontract. 

Algemene opleverpunten kunt u in deze checklist vinden. De makelaar die de voorinspectie bij u komt uitvoeren zal u verder informeren of en welke werkzaamheden in uw woning uitgevoerd dienen te worden. De voorinspectie zal gemiddeld twee weken voor de einde van de huur plaatsvinden. Tijdens de eindinspectie controleert de makelaar of alle opleverpunten correct zijn uitgevoerd en levert u de sleutels in. Houdt u er rekening mee dat wanneer u zich niet aan de afspraken gemaakt tijdens de voorinspectie houdt, eventuele reparaties op uw kosten zullen worden uitgevoerd.

Bij correcte eindoplevering wordt de borgsom binnen een aantal weken teruggestort op het bij ons bekende rekeningnummer. Indien de woning niet correct is opgeleverd zullen er alsnog werkzaamheden voor uw rekening uitgevoerd worden. De kosten hiervan zullen oa verrekend worden met uw waarborgsom.